Course: Quantum2 - Year 2023, Section: ביצוע מטלת הגשה

Main course page
  • General

    The course Quantum Theory II, code [203-1-3241], is a self contained presentations of Quantum Mechanics, starting from its basic postulates. The theory is demonstrates for 0D, 1D, 2D and 3D systems on equal footing. The classical limit is derived. Mathematical background and misc techniques are provided. Topics: Hilbert space; The probability matrix; Unitary operations (Displacements, Rotations, Gauge); Unitary representations of rotations and the spin concept; Actual procedure for building rotation matrices; Addition of angular momentum; Perturbation theory; Wigner decay; Fermi golden rule; The adiabatic picture; Discrete systems (including quantum computation); Particle in a few site system; Particle in 1D ring and AB effect; Particle in a uniform magnetic field (Landau, Hall); Spherically symmetric potential; Spin in magnetic field; The spin-orbit interaction. 

    Lecturer:  Doron Cohen
    Assistant: Shani Avitan

    פרטי הקורס בקובץ הקורסים האוניברסיטאי

ביצוע מטלת הגשה

  • ביצוע מטלת הגשה

    הנחיות כלליות: הדוקומנטציה נדרשת להיות באמצעות מסמך LATEX, בפורמאט שמשמש עבור מאגר הפתרונות של תרגילי הקורס. ביצוע העבודה זו משימה משותפת - אנו מעודדים שיתוף פעולה של הסטודנטים בביצוע המטלה. מאידך, המסמך המוגש הוא עבודה אישית. העתקה היא עברת משמעת ותטופל בהתאם (בררת מחדל - איפוס 40% של הציון). הציון על העבודה יתן משקל גבוה לרמת הפרזנטציה. הלטקס צריך להיות תיקני (לדוגמה: שימוש בסימונים <> עבור סוגרי דירק זה זילזול).  יש לאמץ כללי כתיבה נכונה (לדוגמה: לא שוברים שורות בתוך פסקה). הציורים והכתוביות שלהם צריכים להיות בסטנדרט מדעי תיקני.

    הנחיות מיוחדות:

    Ex 7051 -- Submission should include:
    • Captioned figure for each item (A1,A2,A3+A4).  
    • Appendix with circuit drawing and code.
    • Sharing is not permitted.
    Ex 7052 -- Submission should include:
    • Circuit drawing and code for item B1.
    • Captioned figure that combines the results if B2+B3.
    • Sharing is not permitted.
    • Each student is requested to use different tau in the simulation.
    Ex 7053 -- Submission should include:
    • Circuit drawing and code for items C1 and C2.
    • Captioned figure that combines the results of C3+C4.
    • Appendix with MATLAB code for item C4.
    • Sharing of drawings and codes in items C1,C2 is permitted.
    • Coordinated sharing of simulation data is allowed. But each group of 3  students is requested to use different tau in their simulation.

    הערה1: תרגילי הסימולציה ממחישים את האבחנה בין התפתחות אוניטרית של מערכת סגורה, לבין מה שקורה כאשר מצמדים מכשיר מדידה או דטקטור ("פוינטר") כדי לעקוב אחרי מצב המערכת.  מבחינה פורמאלית מצב המערכת מתואר במונחים של מטריצת הסתברות  \( \rho \), אבל בשביל לפתור את התרגילים אין צורך להשתמש בשפה זו. אפשר להשתמש בשפה של "פונקציות גל" כמקובל בקורסים קוונטים1 וקוונטים2, ולתאר את המדידה בתור "קריסה" של פונקצית הגל.

    הערה2: האספקט האנליטי בתרגילי הסימולציה משקף את החומר של תרגילי "בחינה" שכלולים במאגר. האספקט התיכנותי לא אמור להיות מעיק. ככל שמדובר בהרצות באתר IBM, יש ממשק גראפי מאוד ידידותי  שמשתקף בקוד  QASM שהסינטקס שלו מאוד פשוט. זה כל מה שדרוש. אנו לא מצפים מכם שתאתגרו את המחשב של IBM עם קודים מסובכים שכתובים ב-python. את התוצאה של הסימולציה אפשר להוריד בקובץ אכסל ולנתח בקלות בשיטות קונבנציונליות (מטלב).  

    הערה3: מטלות ההגשה הן היתוך של משימות 11+12+14 שהוגדרו בהגשות של שנת 2022. אנו נצפה לגרסאות משודרגות בהשוואה להגשות שמופיעות שם. מציע להתייחס בחשדנות להגשות  של שנת 2022 -- חלק מההגשות לא עומדות בסטנדרט הנדרש, וכוללות טעויות מביכות.